Je woning beveiligen tijdens de vakantie

De zomer staat weer voor de deur! Dat betekent dat veel mensen weer op vakantie gaan, en jij waarschijnlijk ook. Helaas is deze periode ook erg populair bij inbrekers vanwege de vele lege woningen. Daarom is het beveiligen van je woning essentieel voor je op vakantie gaat.

Volgens RTL Nieuws vonden er gemiddeld meer dan 16.000 inbraken plaats in juli en 17.000 in augustus tussen 2017 en 2022.

Reden genoeg om ervoor te zorgen dat je je woning deze zomer veilig achterlaat. Om je hierbij te helpen, hebben wij een aantal tips samengesteld zodat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan.

Deuren op slot voor beveiligen woning vakantie

Maak het inbrekers niet te makkelijk

Inbrekers doen er alles aan om binnen te komen, maar maak het ze vooral niet te makkelijk. Zorg er altijd voor dat je ramen en deuren goed op slot zijn voordat je op vakantie gaat. Kies voor hoogwaardige sloten, zoals SKG-keurmerk sloten, die bestand zijn tegen de meeste inbraakmethoden. Overweeg ook om extra bijzetsloten te installeren voor extra beveiliging.

Heb je een schuifpui? Installeer dan extra beveiliging zoals anti-inbraakstrips en sloten op de schuifpui.

Daarnaast is het belangrijk om ladders en gereedschap op te ruimen als je weg bent. Hiermee voorkom je dat inbrekers je eigen spullen gebruiken om binnen te komen. Heb je geen ruimte om deze dingen op te bergen? Zet ze dan vast met bijvoorbeeld een kettingslot.

Zorg voor activiteit in en om de woning

Inbrekers gaan vaak niet over één nacht ijs. Ze houden je woning soms langere tijd in de gaten om er zeker van te zijn dat je echt weg bent. Daarom is het slim om voor je vakantie buren of vrienden in te lichten die een oogje in het zeil kunnen houden. Vraag iemand om de planten water te geven, het gras te maaien, en de vuilnisbakken op de juiste dagen buiten te zetten en weer binnen te halen. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is, en zullen inbrekers minder snel geneigd zijn je woning te betreden als je op vakantie bent.

Je kunt ook de buren vragen of zij hun auto op jouw oprit willen parkeren terwijl je weg bent. Dit wekt de indruk dat er iemand thuis is.

Zelf kun je ook maatregelen nemen om activiteit rondom je woning te creëren. Installeer buitenverlichting met bewegingssensoren om potentiële inbrekers af te schrikken. Binnen kun je lampen en elektronische apparaten op verschillende tijden in- en uitschakelen om de illusie te wekken dat er iemand thuis is. Hiervoor zijn tegenwoordig slimme technieken beschikbaar die je hierbij kunnen helpen. Lees gauw verder, dan vertellen we je meer.

Installeer slimme techniek

Tijdschakelaars zijn handige hulpmiddelen om de lichten op verschillende tijdstippen aan en uit te laten gaan. Zo lijkt het alsof je thuis bent, zelfs als je langere tijd op vakantie bent. Als je een tijdschakelaar gebruikt, stel deze dan realistisch in. Laat bijvoorbeeld de lichten in de woonkamer uitgaan wanneer het licht in de slaapkamer aangaat. Dit wekt de illusie dat er iemand thuis is zonder dat inbrekers doorhebben dat je een schakelaar gebruikt.

Daarnaast zijn er vandaag de dag slimme technieken die je hierbij kunnen helpen, zoals automatische gordijnen en slimme verlichting. Deze technologieën kunnen je gordijnen automatisch openen en sluiten of je lichten op willekeurige tijdstippen bedienen om voorspelbare patronen te vermijden.

Er zijn ook slimme sloten op de markt waarmee je deuren op afstand kunt vergrendelen en ontgrendelen via je smartphone. Zo weet je altijd zeker dat je deuren op slot zijn. Maar dat is niet alles! Er zijn nog veel betere beveiligingsopties beschikbaar waarmee je altijd je woning in de gaten kunt houden en beveiligen. Hierover vertellen we je straks meer, dus lees gauw verder.

Slimme sloten voor beveiliging woning vakantie

Laat geen waardevolle spullen in zicht liggen

Inbrekers zijn vaak op zoek naar kostbare spullen om mee te nemen. Daarom is het slim om je waardevolle bezittingen, zoals sieraden en elektronica, goed op te bergen en uit het zicht te houden. Dit maakt je woning minder aantrekkelijk, omdat het lijkt alsof er weinig te halen valt.

Daarnaast kun je overwegen om extra waardevolle items in een kluis op te bergen. Zorg ervoor dat de kluis in de muur is verankerd, zodat deze niet gemakkelijk meegenomen kan worden. Zo bescherm je je kostbaarheden nog beter.

Ga discreet op vakantie

Als je op vakantie bent, wil je dat graag laten zien aan de buitenwereld, maar dat is niet altijd verstandig. Ook inbrekers maken gebruik van social media en houden nauwlettend in de gaten of mensen op vakantie zijn. Wees daarom terughoudend met het delen van je vakantieplannen of -foto’s op sociale media totdat je weer thuis bent.

Wil je naast deze tips nog zekerder zijn dat inbrekers buiten de deur blijven? Dan is beveiliging dé oplossing! Camera beveiliging en alarmsystemen zijn tegenwoordig een uitstekende manier om indringers af te schrikken. In het volgende gedeelte leggen we uit hoe je dit kunt realiseren.

Beveilig je woning tijdens vakantie

Je huis achterlaten voor een vakantie kan een onaangenaam gevoel geven. Je hebt alles goed voorbereid, maar toch blijf je met een gevoel van onzekerheid zitten. Met camera beveiliging is dat verleden tijd.

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor camera beveiliging zodat ze altijd zicht hebben op hun woning, waar ze ook zijn. Via je smartphone of laptop kun je direct je woning in de gaten houden. En gebeurt er iets terwijl je niet kijkt? De slimme camera’s herkennen personen en sturen automatisch een melding als er iemand wordt gedetecteerd. Bovendien kunnen camera’s inbrekers afschrikken en hen ervan weerhouden om je huis binnen te gaan.

Camera beveiliging voor beveiligen woning vakantie

Een combinatie van camera beveiliging en een alarmsysteem biedt nog meer veiligheid en helpt ongewenste indringers buiten de deur te houden.

Het installeren van camera beveiliging of een alarmsysteem vereist wel wat kennis. Waar moeten de camera’s hangen? Hoe installeer je deze systemen? Wij van Seron Beveiliging staan klaar om je hierbij te helpen. We helpen je graag bij het vinden van de juiste beveiliging die past bij jouw woonsituatie en wensen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen.

Uitgelichte artikelen

Open chat
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen wij u helpen?